søndag 17. mars 2013

Verdens beste Gulrotkake/muffins

Jeg har aldri vært noe reser på kjøkkenet, det å lage mat og kaker er ikke en av mine sterkeste sider. Men det hender at jeg glimter til,(noe kjæresten setter stor pris på..hehe).
Det er nemlig ikke så altfor lenge siden at jeg for første gang lagde en kake fra bunn av...og det er jo litt "fy fy" i en alder av 28 år!!!
Men nå i det siste har jeg lagd litt kaker, og jeg har funnet ut at det er jo faktisk veldig gøy når det blir bra:)
Denne gulrotkake oppskriften her fikk jeg av mamma, og den er så god og super-lett å lage:)

 
 
Dette er mammas oppskrift:
 
3 dl sukker
4 egg
3 dl siktet hvetemel
3 ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
1 ts salt
1 dl soyaolje
5 dl revne gulrøtter
 
Krem:
2 pakker kremost naturell
100 g smør
200-250 g melis
1 ts vaniljesukker
 
Forvarm ovnen på 180 grader og smør inn en kakeform 24 cm, eller ca 16 muffins former
Lag eggedosis med sukkeret og eggene
Bland inn alt det tørre
Rør inn soyaolje og gulrøtter,hell blandingen i en kakeform. Kaken stekes på nederste rille i ca 45 minutter
 
Krem:
Pisk sammen ingrediensene  og sett i kjøleskapet. Når kaken er ferdig,la den hvile noen minutter før du smører kremen over.
 
 
Ikke akkurat super cup-cake-aktig å se på...men det var det beste jeg fikk til for det var nemlig ikke så
lett å få kremen gjennom posen,siden kremen er ganske stiv.
 Så tipset til neste gang er at smøret må være romtemperert slik at den blir litt mykere,da blir den kanskje også litt mer "fluffy":)
 
 
Mmmmmm...kaffe og muffins:)
Nå er det bare å bake i vei,for denne her bør testes!
 
 

 


5 kommentarer:

  1. Å! Husker gulrotkaka til Doris og at den var uslåelig :)

    SvarSlett
  2. Ja,den er helt fantastisk:)
    Nå er det bare å bake i vei,her har dere den hemmelige oppskriften:) Hehe

    SvarSlett
  3. Elsker koppen! Kremmerhuset?

    SvarSlett